Zonder-bank biedt u de meeste oplossingen

Wij, bij zonder-bank.be bieden u wellicht de meeste oplossingen die de openbare verkoop van uw woning kunnen stopzetten.
Lees verder; en lees ook deze links op onze site.
http://www.zonder-bank.be/de_bank_verkoopt_uw_huis_en_niemand_helpt_u
http://www.zonder-bank.be/gedwongen-openbare-verkoop-procedure-stoppen
http://www.zonder-bank.be/zwarte-lijst-nationale-bank-zonder-borg
http://www.zonder-bank.be/openbare-verkoop-woning-huis
http://www.zonder-bank.be/lenen-zonder-bank

AANVRAAG LENING

Let op, geld lenen kost ook geld.

De bank kan uw verkopen huis in geval van achterstand op de terugbetaling van uw hypothecaire lening, of persoonlijke leningen

Er is achterstand op de hypothecaire lening. Jouw woonkrediet is opgezegd. De bank heeft een notaris laten aanstellen om je huis openbaar te verkopen.
Wat kan je verwachten? Welke stappen volgen er? Heb je nog een kans om deze openbare verkoop te stoppen.

Hoe zet de bank de notaris aan het werk?

Na de opzegbrief vraagt de bank de volledige terugbetaling van jouw hypothecaire lening. Kan je de achterstand en het volledige kapitaal van jouw woonkrediet niet terugbetalen, dan zal de bank een procedure opstarten. De verzoeningsprocedure.
Als er geen akkoord is of je volgt het niet meer, zal de bank een gerechtsdeurwaarder langsturen om bevel en beslag op onroerend goed te betekenen.
Daarna vraagt de bank aan de rechter de aanstelling van een notaris. Opnieuw zal de gerechtsdeurwarder langskomen om jou dit officieel mee te delen.

Wat gaat de notaris dan doen?

Een gedwongen openbare verkoop verloopt ongeveer op dezelfde manier als een vrijwillige openbare verkoop.
De notaris contacteert je om een afspraak te maken. Hij zal jouw huis komen bezichtigen.
Verder spreekt hij met jou enkele praktische zaken af. Je zal kandidaat-kopers moeten toelaten op jouw huis te bezoeken.
Nadien maakt de notaris een officieel document met de verkoopsvoorwaarden op: plaats en datum van de openbare verkoop.
De gerechtsdeurwaarder zal jou dit document bezorgen.

AANVRAAG LENING

Wat kan jij nog doen?

Niemand verliest graag zijn huis. Zeker niet als je zelf geen controle meer uitoefent.
Toch kan je nog iets doen:
• Probeer emotioneel afscheid te nemen. Bekijk het op een rustige manier met gezond boerenverstand.
• Werk mee om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te bekomen. Laat bezoekers binnen. Scheur geen “gele” aanplakbrieven kapot. Ook jij hebt er alle baat bij dat jouw huis aan een zo hoog mogelijke prijs verkocht wordt.

Je kan dan de bank volledig terugbetalen en blijft niet zitten met de restschuld van jouw hypothecaire lening. Het gebeurt soms zelfs dat je er nadien nog iets aan overhoudt. Dit geeft je dan de mogelijkheid om met een propere lei te herbeginnen.

De openbare verkoop zelf

De notaris spreekt met de bank een datum af. De zitdag.
Normaal is er maar één enkele zitdag waar kandidaat-kopers een bod kunnen uitbrengen.
Na deze zitdag loopt er een termijn van 15 dagen. Binnen deze termijn kunnen andere kandidaten nog een hoger bod uitbrengen. Als dit gebeurt, organiseert de notaris een definitieve tweede zitdag.
Jij hebt niets meer te zeggen. De bank beslist uiteindelijk of de prijs voldoende is. Als de prijs echt onvoldoende is, zal de bank de verkoop uitzonderlijk nog stoppen. Dit komt niet veel voor.
Na de verkoop zal de notaris een akte opmaken hoe hij de verkoopprijs gaat verdelen.

Wat als er nog schulden zijn na de verkoop ?

Een groot probleem in geval van openbare verkoop is het risico dat uw woning veel goedkoper verkocht wordt dan u normaal zou kunnen verwachten.
Hopelijk is de verkoopprijs voldoende om de volledige schuld van jouw hypothecaire lening aan de bank terug te betalen. Ook de bank heeft hier alle belang bij.
Soms is de verkoopprijs niet voldoende. Er was een te grote achterstand op de hypothecaire lening. De schulden zijn groter dan de uiteindelijke netto opbrengst van jouw huis.
In dat geval zal de bank je na de verkoop opnieuw contacteren. Je zal nog een afbetalingsplan moeten maken om de resterende schuld terug te betalen.
Het beste zou zijn dat je het allemaal niet zover laat komen en tijdig een oplossing zoekt. Bespreek de mogelijkheden eens met een ons.
Wellicht vinden wij wel een oplossing.

AANVRAAG LENING

Let op, geld lenen kost ook geld